tel. nummer (+31) (0)26 7502450
(+31) (0)6 46432547
 

Beroepsopleiding Trainingsacteur


 

Trainingsacteren voorjaar 2017

Op donderdag 2 maart start weer de opleiding Trainingsacteren. Trainingsacteren is een vak. De laatste jaren neemt de vraag naar trainingsacteurs steeds meer toe. Professionele acteurs kunnen ingezet worden bij assessments, bij kickoff bijeenkomsten, bij rollenspelen, bij simulaties en bij communicatie- en gedragstrainingen.

De beroepsopleiding tot professioneel trainingsacteur duurt 1 maand en bestaat uit een basistraining van 2 dagen, 5 modules, een weekend en een proeve van bekwaamheid (examen). Hierna ontvangen de deelnemers het certificaat trainingsacteur, dat hoog gewaardeerd wordt en waarmee zij bij trainingsbureaus aan de slag kunnen.


Data

  • Basistraining op do 2 en do 9 maart in Arnhem
  • 5 Modules: op do 16 maart in Arnhem, het weekend van 18 en 19 maart in Bant en do 23 en vr 24 maart in Arnhem
  • Oefendag op wo 29 maart in Arnhem
  • Eindexamens: do 30 maart in Arnhem


Basistraining 

De opleiding begint met 2 dagen basistraining (do 2 en do 9 maart, beide dagen van 10:00 - 17:00 uur in Arnhem). In deze basistraining maken we kennis met elkaar en gaan we kijken wat het vak van trainingsacteur inhoudt. Welke competenties heb ik nodig? Hoe leer ik als trainingsacteur afstemmen en acteren bij assessments?

In deze basistraining leren we welke competenties er voor een trainingsacteur nodig zijn en hoe trainingssessies opgebouwd zijn. We leren opbouwen, afstemmen, inleven, monitoren en feedback geven als trainingsacteur en samenwerken met een trainer.

We oefenen met cases uit de praktijk, spelen rollen en leren omgaan met agressie, angst, onzekerheid e.d. Hoe kan ik als trainingsacteur mijn cliënten leren om te gaan met moeilijke, agressieve klanten, a-relaxte situaties, spanning, stress en emoties? We oefenen met het voeren van moeilijke gesprekken en oefenen met feedback.

Verder leren we in deze basistraining hoe je je cliënt kan coachen, uitdagen, stimuleren, motiveren en ondersteunen om zijn gewenste doelen te halen.De Modules Trainingsacteren

 

Module 1: Spelen met thema’s (do 16 maart; 10.00-17.00 uur)

We improviseren op en rond een thema, regie, spelcarrousel, spelen in het hier en nu, spelen met creatieve werkvormen.

Module 2: Improviseren en rollen spelen (weekend van 18 en 19 maart in Bant)

Binnen het bedrijfsleven is steeds meer vraag om mensen te leren improviseren en om te gaan met het hier en nu. In deze module leer je hoe je mensen kan begeleiden, wat theatersport inhoudt en hoe je de diverse tools kunt inzetten binnen bedrijfstrainingen.

Module 3: Afstemmen, schakelen, fine tunen (weekend van 18 en 19 maart in Bant)

Als trainingsacteur moet je je kunnen afstemmen, nauwkeurig aan kunnen voelen wat er nodig is om het juiste effect, het juiste resultaat te kunnen behalen. In deze module oefenen we met fine-tunen, inleven, afstemmen en schakelen.

Module 4: Ontwikkel je eigen Stijl (do 23 maart; 10.00-17.00 uur)

In deze laatste module ontwikkel je je eigen stijl van spelen en acteren en onderzoek je waar precies je specialiteit en talenten liggen. 

Module 5: praktisch werken met het Enneagram + Enneagramdiner (vr 24 maart; 10.00-17.00 uur + diner)

Het Enneagram is een eeuwenoud diagnostisch instrument. Men kan het Enneagram gebruiken om het zelfinzicht te vergroten. Het systeem is met name in deze tijd doeltreffend voor het in kaart brengen van de menselijke verhoudingen, vooral in werksituaties. De afgelopen jaren hebben dan ook duizenden leidinggevenden over de hele wereld het Enneagram herontdekt als een zeer waardevol management instrument.
Het Enneagram is zeer praktisch hanteerbaar bij het nemen van beslissingen, het vormen en managen van teams, het voeren van evaluatiegesprekken, het coachen van mensen, het begrijpen en het oplossen van problemen en misverstanden op de werkvloer. Kennis hebben van het Enneagram is zeer waardevol als je werkzaam bent als coach of trainingsacteur.
 


Weekend (za 18 en zo 19 maart in Bant)

Dit weekend wordt gegeven in Bant (bij Emmeloord). Tijdens dit weekend worden er verblijfskosten in rekening gebracht voor logies, maaltijden en drankjes van € 75.- per dag.
 

Oefendag (wo 29 maart)

Op woensdag 29 maart is er in Arnhem een oefendag waarin je uitgebreid oefent voor je eindexamen dat de volgende dag plaatsvindt.

Examens (do 30 maart)

Op donderdag 30 maart leg je een proeve van bekwaamheid af. Aan het eind van de dag is de uitreiking van de certificaten. 
 

Algemene opleidingsinformatie

Het lesmateriaal is gratis en wordt op de eerste les van de opleiding verstrekt. De studiebelasting is ong. 60 uur. Dat is incl. alle opleidingsdagen en enkele opdrachten. Het instroomniveau van deze opleiding is MBO/HBO. Een examenpoging mag 1 keer worden herkanst. Dit wordt in overleg met de deelnemer gepland en afgesproken.
 

Locatie

Alle lessen van deze beroepsopleiding tot trainingsacteur wordt gegeven in de InspiratieKamers te Arnhem, behalve het weekend van 18 - 19 maart. Dat vindt in Bant plaats (bij Emmeloord), waar je ook overnacht. 


Kosten

De kosten voor deze opleiding tot trainingsacteur bedragen € 2.900.- als je deze zelf betaalt (je hoeft dan geen BTW te betalen) en € 3.250.- (excl. BTW), als je werkgever of een instantie deze betaalt. Koffie, thee en lunches tijdens de modules en al het lesmateriaal is bij de prijs inbeprepen. Verder worden er tijdens het weekend van 18 en 19 maart verblijfskosten in rekening gebracht voor logies, maaltijden en drankjes van € 75.- per dag.

Vergoeding scholing
Veelal worden de kosten voor deze Beroepsopleiding Trainingsacteren vergoed door de werkgever, maar er zijn ook al heel veel deelnemers die de Beroepsopleiding Trainingsacteren vergoed hebben gekregen als reïntegratie traject (en/of gesubsidieerd als deel van een reïntegratie- of omscholingstraject van bijv. het UWV). Je kunt hierover navraag doen bij ons of bij de instantie die jou op dit moment begeleidt.
 

Certificering

Behalve dat wij als Academie gecertificeerd zijn bij de CRKBO zijn wij als Academie ook aangesloten bij de beroepsorganisatie SPOTCER. Deze beroepsorganisatie certificeert niet alleen onze diploma’s, maar biedt ook de gelegenheid aan afgestudeerden om deel uit te maken van een landelijk netwerk waarop je je kan profileren om gevonden te worden door nieuwe klanten.
 

Aanmelden

Om je in te schrijven voor deze beroepsopleiding klik hier op Inschrijven Trainingsacteren van de Academie voor Innovatief Trainen en vul het formulier in. Hierna krijg je een mailtje waarmee je je aanmelding dient te bevestigen. Daarna ontvang je je opleidingscontract, locatie adres en de factuur.
 

Adviesgesprek? Bel 06-42898548 / 06-19430660

Een plek in de opleiding tot Trainingacteur is een waardevolle kans. We zijn de hoogst gewaardeerde opleiding in Nederland. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen per jaar en de opleiding zit altijd vol. Je kunt je telefonisch of per mail inschrijven voor deze opleiding, maar mocht je twijfelen dan kan je ook een gesprek aanvragen.

In een gesprek van een uur geven we je een helder beeld wat de opleiding inhoudt, wat het eindexamen inhoudt en wat het certificaat waard is. We kijken met je mee of deze opleiding aansluit bij jouw verwachtingen, je kunt de lesruimtes, de InspiratieKamers bekijken, het lesmateriaal, etc. Mocht de opleiding betaald worden door je werkgever, dan kan onze opleidingsadviseur ook naar je werkplek komen om het adviesgesprek samen met je werkgever te voeren.

De adviesgesprekken zijn kosteloos en geheel vrijblijvend. Wel moet je een adviesgesprek even aanvragen door hier te klikken of te bellen met een van onze opleidingsadviseurs (06-42898548 of 06-19430660). Het is ook mogelijk om een Skypegesprek of een telefonisch adviesgesprek aan te vragen. Je wordt dan gebeld door één van onze adviseurs. 

 

Aantal deelnemers: 8 - 15 personen
Duur: 18 dagdelen
Kosten: € 2900
Beroepsopleiding Trainingsacteur
"De grootste kracht die een mens heeft,
is de kracht om te kiezen."
M. Kohe