tel. nummer (+31) (0)26 7502450
(+31) (0)6 46432547
 

Training Creatief Denken

Creatief Denken is juist in deze tijd één van de allerbelangrijkste dingen die mensen nodig hebben en zouden moeten leren. We leven namelijk in een tijd, dat er ongelooflijk veel mogelijk is en er ongelooflijk veel gerealiseerd kan worden. Maar om de mogelijkheden die er liggen ook echt te benutten, hebben we creativiteit en Creatief Denken nodig.

 

Zonder creativiteit is er geen verandering mogelijk en blijven we steeds in hetzelfde cirkeltje ronddraaien. Creativiteit is het vermogen iets te doorbreken, te scheppen, ergens uit te komen, verbanden te leggen, iets nieuws te ontwikkelen en nieuwe wegen te zoeken. Creativiteit maakt je van schepsel tot schepper. Het maakt vooruitgang en doorbraak mogelijk.

Het probleem is echter, dat we nauwelijks geleerd hebben om creatief of scheppend te denken, maar juist het tegenovergestelde hebben ontwikkeld nl. cirkeldenken: we denken steeds op dezelfde manier na over hetzelfde probleem en komen zo ook steeds weer tot dezelfde oplossing. Op deze manier blijven we steken in vaste gedachtepatronen en komen we niet verder.

 

Creatief Denken en een training Creatief Denken kan ons helpen om hieruit te komen. Door van gebaande paden af te wijken, uit het gareel te lopen en dingen te bedenken die nooit iemand bedacht heeft, kom je in gebieden in de hersenen terecht waar ontdekkingen gedaan kunnen worden. Tijdens een training Creatief Denken leren de deelnemers andere wegen te bewandelen in hun denksysteem.

 

Wij geven Creatief Denken volgens de TotalBrainBox-methode. Deze methode om out of the box te denken, hebben we zelf ontwikkeld en is in 2009 door de Universiteit van Twente gecertificeerd. Het unieke van deze methode is, dat deze voor iedereen toegankelijk is en op elke situatie kan worden toegepast. Met de TotalBrainBox-methode kun je zowel creatief OutBox (“out of the box”) als creatief InBox leren denken. Het is daarom zowel geschikt voor associatieve, vrije denkers als voor mensen die logisch denken.De methode reikt concrete tools aan om het cirkeldenken te doorbreken en nieuwe oplossingen te bedenken, die we nog niet eerder hebben gezien.

 

Wij bieden verschillende trainingen en workshops Creatief Denken:

• Kennismakingsworkshop Creatief Denken van één dagdeel
• Trainigen en trajecten Creatief Denken van meerdere dagdelen
•  Workshops en trainingen Creatief Denken  om een specifiek probleem op te lossen
•  Opleiding tot Facilitator Creatief Denken; wij leiden één of meer medewerkers van uw bedrijf op tot facilitator, zodat deze in uw bedrijf zelfstandig sessie Creatief Denken kan faciliteren.
   

Meer weten?

Heeft u interesse in een training Creatief Denken en wilt u meer weten? U kunt gerust even met ons bellen: 026-750.24.50. 

Aantal deelnemers: 4 - 250 personen
Duur: 1-2 dagen
Kosten: op aanvraag
Training Creatief Denken
"Wie alles op een rijtje heeft, moet beducht zijn voor het domino-effect." Lammerts