Innovatief Denken

Vernieuw de toekomst

Hoe doe je dat eigenlijk, innoveren? Het is een veelgebruikte kreet in het bedrijfsleven. We willen allemaal innoveren, het meest vernieuwende product op de markt brengen, de concurrent een stap voor zijn of gewoon het allerbeste zijn in wat je doet, niet alleen vandaag maar ook morgen.

Om tot ideeën voor nieuwe producten te komen moeten we op een andere manier leren denken dan dat we gewend zijn. Met onze Innovatief Denk training begeleiden we jullie met onze tools om buiten de gebaande paden te kunnen denken. We sporen jullie aan om het bekende los te laten en met echt vernieuwende ideeën te komen. Het Innovatief Denken helpt je om:

  • Nieuwe producten te bedenken;
  • Oplossingen te bedenken voor verbeteringen;
  • Nieuwe concepten te bedenken;
  • Buiten de gebaande paden te denken;
  • Op een nieuwe manier naar oude problemen te kijken;

Klein

Cirkel Denken en Innovatief Denken

Of we het willen of niet, we zijn allemaal geneigd om steeds op dezelfde manier over hetzelfde probleem na te denken en komen zo dus ook steeds weer op dezelfde oplossing. Dit noemen we Cirkel Denken. Op deze manier blijven we steken in vaste gedachtepatronen en komen we niet verder.

Innovatief Denken kan ons helpen om hieruit te komen. Door concrete tools aan te reiken die je helpen om van gebaande paden af te wijken, uit het gareel te lopen en dingen te bedenken die nog nooit iemand bedacht heeft, kom je in gebieden in de hersenen terecht waar echte ontdekkingen gedaan kunnen worden. Tijdens de opleiding Creatief Denken leren de deelnemers andere wegen te bewandelen in hun denksysteem. De methode reikt concrete tools aan om het Cirkel Denken te doorbreken en nieuwe oplossingen te bedenken, die we nog niet eerder hebben gezien.

Training Innovatief Denken

In een training Innovatief Denken worden innovatie-bevorderende nieuwe denktechnieken (tools) behandeld, waarmee je binnen het werk of bedrijf vernieuwend kunt leren denken. Nadat de tools zijn behandeld worden deze toegepast op één of meer vragen van het bedrijf of de organisatie, zodat de deelnemers kunnen ervaren hoe zij deze tools in de praktijk van hun werk kunnen gebruiken en toepassen.

Na afloop van de training kunnen de deelnemers nog een schriftelijke uitleg krijgen van alle tools (OutBox en InBox), die tijdens de training zijn behandeld, zodat zij deze tools ook na de workshop in hun werksituatie kunnen blijven gebruiken.

Aantal deelnemers: 8 - 150 personen

Duur: 1 - 2 dagdelen

 

De kosten voor onze trainingen zijn afhankelijk van de grootte van een groep, de duur van de training en het aantal trainers welke naar deze opdracht gaan.

Gemiddeld zijn de kosten voor 1 dagdeel (4 uur), voor een groep tot 20 personen € 1.950,-.

Neem voor een prijsopgaaf voor grotere groepen of voor meerdere dagdelencontact met ons op (bel 026-750 2450 of mail info@inspiration-company.nl).

Wilt u geheel vrijblijvend advies of een training 'Innovatief Denken' iets is voor uw bedrijf of organisatie, neem dan contact met ons op (bel 026-750 2450 of mail info@inspiration-company.nl). Wij komen graag een keer bij u langs. 

Hier kunt u het bel-mij-terug formulier invullen. U kunt daarbij ook aangeven wanneer u teruggebeld wil worden.

Bel voor meer informatie 06 42 89 85 48