Total BrainBox

Kijk eens out of the box!

De 'Total BrainBox' is de beste methode om Creatief/Innovatief Denken aan te leren. De methode omvat meer dan 100 verschillende tools, die je dwingen om buiten de gebaande paden te gaan denken. De methode is door de Technische universiteit Twente gecertificeerd, omdat het zowel geschikt is voor creatieve mensen met een rechts dominante hersenhelft als voor rationele mensen met een links dominante hersenhelft. Beide groepen kunnen met deze methode stapsgewijs creatief leren denken.

Het is een methode waarvan de tools gebruikt kunnen worden om nieuwe producten te bedenken, nieuwe wegen te ontdekken, nieuwe methodes te ontwikkelen en geheel nieuwe oplossingen te vinden voor bestaande problemen.
Juist in deze tijd van veranderingen is de TotalBrainBox-methode een must voor organisaties om echt nieuwe wegen te vinden.

 

Klein

Total BrainBox

De 'Total BrainBox' is door onszelf ontwikkeld en door de Technische Universiteit Twente gecertificeerd. De methode omvat meer dan 100 verschillende tools die je dwingen om buiten de gebaande paden te gaan denken.

OutBox-denken (Out of the Box denken)

Het Out of the Box denken is erop gericht om direct buiten de gebaande paden te denken, veel nieuwe ideeën te genereren en door middel van associatieve denktechnieken ideeën te bedenken waar je anders niet op zou komen. Dit Out of the Box denken is primair gericht op verruiming (divergentie) en pas in tweede instantie op selectie (convergentie). Het stimuleert de deelnemer om direct zoveel mogelijk ruimte in zijn denken te nemen (Out of the Box te denken) en pas in tweede instantie terug te keren naar de oorspronkelijke vraagstelling.

De TotalBrainBox-methode heeft tientallen OutBox-tools om dit out of the box denken te stimuleren.

InBox denken

Het 'InBox denken' daarentegen gaat uit van het 'Closed World' principe en daagt de deelnemer uit om een oplossing van een probleem te bedenken, die eigenlijk al binnen de bestaande probleemsituatie voor handen is. Bij het 'InBox-denken' blijf je dus juist dicht bij de probleemsituatie zelf en ga je met behulp van verschillende tools (denkrichtingen) na hoe je slimmer en creatiever met de bouwstenen van de probleemsituatie kan omgaan. Bij 'InBox denken' gaat het er als het ware om binnen de probleemsituatie (InBox) meer Out of the Box te denken.

Waar OutBox-denken (Out of the Box denken) vooral 'vrij-denken' stimuleert, is InBox-denken meer 'begeleid denken'.

Training TotalBrainBox-methode

Na een korte inleiding over de TotalBrainBox-methode waarin de deelnemers aan den lijve verschil ervaren tussen cirkeldenken en vrij denken worden een aantal breed inzetbare tools behandeld om buiten de gebaande paden te kunnen denken. Hierna worden de tools toegepast op werkvragen van de deelnemers zelf. Zo kunnen de deelnemers direct ervaren wat zij met het geleerde kunnen in de dagelijkse praktijk van het werk.

Een training in de TotalBrainBox-methode duurt meestal 1 of 2 dagdelen, maar is uit te breiden tot een Innovatietraject van 6 - 12 dagdelen.

Aantal deelnemers: 8 - 150 personen

Duur: 1 - 2 dagdelen

Opleiding TotalBrainBox-methode

Inspiration Company werkt nauw samen met de Academie voor Innovatief Trainen, die opleidingen verzorgt tot trainer/facilitator Creatief Denken en ook een paar keer per jaar Masterclasses Creatief Denken organiseert.

Klein

De kosten voor onze trainingen zijn afhankelijk van de grootte van een groep, de duur van de training en het aantal trainers welke naar deze opdracht gaan.

Gemiddeld zijn de kosten voor 1 dagdeel (4 uur), voor een groep tot 20 personen € 1.950,-.

Neem voor een prijsopgaaf voor grotere groepen of voor meerdere dagdelencontact met ons op (bel 026-750 2450 of mail info@inspiration-company.nl).

Wilt u geheel vrijblijvend advies of een training 'Total BrainBox' iets is voor uw bedrijf of organisatie, neem dan contact met ons op (bel 026-750 2450 of mail info@inspiration-company.nl). Wij komen graag een keer bij u langs. 

Hier kunt u het bel-mij-terug formulier invullen. U kunt daarbij ook aangeven wanneer u teruggebeld wil worden.

Bel voor meer informatie 06 42 89 85 48