Kleurprofilering

Met Levende Hersentest

Tot op de dag van vandaag is de wetenschap gefascineerd door onze hersenen. Hersenen zijn het complexe orgaan wat ons tot unieke individuen maakt. We kijken namelijk allemaal anders naar de wereld. De 'Kleurprofilering' helpt ons begrijpen welk deel van de hersenen bij ons dominant is. Dit zegt namelijk ontzettend veel over je persoonlijkheid. Ben je snel ongeduldig, neem je makkelijk beslissingen of zie je altijd wat er niet klopt? Zit je vol met dromen en nieuwe ideeën? Heb je veel oog voor de ander of ben je analytisch en precies? Je dominante kleur zegt meer dan je denkt!

De training 'Kleurprofilering' heeft als doel om ons bewust te maken van welke persoonlijkheden er bestaan en wie we zelf zijn. We gaan we met elkaar het gesprek aan om inzicht te krijgen in hoe deze persoonlijkheden in de organisatie vertegenwoordigd zijn. Daardoor leren we wat de talenten en tekortkomingen van deze persoonlijkheden zijn. Zo komen we erachter wat we van elkaar nodig hebben, waardoor de samenwerking verbeterd en leren we hoe we als organisatie deze talenten maximaal kunnen benutten.

Durven jullie kleur te bekennen?

Kleurprofilering met Levende Hersentest


Over Kleurprofilering
 

De 'Kleurprofilering' is gebaseerd op hersendominantie. Je hersendominantie (links frontaal, links basaal, rechts frontaal of rechts basaal) bepaalt namelijk je persoonlijkheid en hierin zijn grofweg vier typen te onderscheiden. Hieruit kun je opmaken wie een Voeler, een Weter, een Denker of een Doener is.

Er ontstaan vier groepen die ieder op hun eigen wijze naar de dingen kijken.

  1. De rode groep stelt doelen, versnelt en beslist;
  2. De gele groep is gericht op vernieuwing en op idealen;
  3. De groene groep kijkt naar  wat er al goed gaat en hoe dit verder kan groeien;
  4. De blauwe groep is kritisch over wat er niet goed gaat en wat er ontbreekt;

De 'Kleurprofilering' laat de deelnemers zien dat er veel verschillende manieren van denken zijn, dat elke manier zijn eigen voor- en nadelen heeft, maar dat juist complementariteit en het benutten van elkaars specifieke kwaliteiten een team heel sterk kan maken. Ligt het talent op het gebied van logisch, rationeel, planmatig of cijfermatig denken, creatief denken, fantasierijk denken, lateraal of digitaal denken?

Over de training

De training begint met een ludieke theatershow, waarin de probleemstelling op een leuke manier wordt duidelijk gemaakt. We zien dat we allemaal anders naar de wereld kijken en elkaar daardoor soms helemaal niet begrijpen. Zo weet iedereen meteen waar de training over gaat.

De show loopt naadloos over in de Levende Hersentest. Hierin onderzoeken we op een dynamische en speelse manier welk deel van de hersenen bij jou dominant is. En welke kleur daarbij hoort, dit noemen we 'Kleurprofilering'. In een levendige spelvorm worden diverse vragen gesteld en stellingen gepresenteerd. Door op interactieve manier te antwoorden ontstaat op deze manier bij iedereen hun eigen kleurprofilering.

Nu we weten welke kleur bij iedereen dominant is gaan we in een forum setting onder begeleiding van onze trainers het gesprek met elkaar aan. Alle kleuren worden bij elkaar gezet zodat er vanuit rood, geel, groen en blauw gesproken mag worden. In deze open setting komen alle aspecten van de kleuren voorbij waaronder veranderings- en creatieve processen. Onze trainers verklaren hierbij alle onduidelijkheden. Er mogen vragen aan elkaar gesteld worden die normaal misschien niet zo snel gesteld zouden worden. Het forum is een ontzettend waardevolle activiteit omdat het gaat over jullie eigen vragen en jullie eigen antwoorden. Jullie zijn tenslotte met zijn allen samen een grote hersenpan die optimaal functioneert als alle gedeeltes van deze hersenpan met elkaar in contact staan.

Aan het einde van de training realiseren de deelnemers zich beter dat het normaal is, dat we (heel) verschillend zijn en dat we die verschillen beter kunnen benutten om elkaar aan te vullen dan om elkaar aan te vallen. De diversiteit wordt duidelijk. Iedere deelnemer kijkt namelijk op zijn eigen manier naar de  toekomst. Deze kijk wordt duidelijk, evenals de kijk van anderen, waardoor er meer begrip ontstaat voor elkaar, maar waardoor ook duidelijk wordt hoezeer we elkaar nodig hebben om onze dromen waar te maken. 

 

Aantal deelnemers: 15 - 300 personen

Duur: 1 dagdeel

De kosten voor onze trainingen zijn afhankelijk van de grootte van een groep, de duur van de training en het aantal trainers welke naar deze opdracht gaan.

Gemiddeld zijn de kosten voor 1 dagdeel (4 uur), voor een groep tot 20 personen € 1.950,-.

Neem voor een prijsopgaaf voor grotere groepen of voor meerdere dagdelencontact met ons op (bel 026-750 2450 of mail info@inspiration-company.nl).

Wilt u geheel vrijblijvend advies of een training 'Kleurprofilering' iets is voor uw bedrijf of organisatie, neem dan contact met ons op (bel 026-750 2450 of mail info@inspiration-company.nl). Wij komen graag een keer bij u langs. 

Hier kunt u het bel-mij-terug formulier invullen. U kunt daarbij ook aangeven wanneer u teruggebeld wil worden.

Bel voor meer informatie 06 42 89 85 48