Systeem Training

Wat jij zegt hoor ik anders

Met 'Systeem Training' realiseer je kraakhelder inzicht in het systeem van het team. Het systeem bedoelen we mee het netwerk, hoe lopen de lijnen, hoe is de energie. En waar zitten de lijnen goed en stroomt de energie en waar zit dit niet goed en stroomt de enige dan ook niet. Het gaat erom eerst te kunnen zien wat de energie is en hoe het systeem in elkaar zit. Iedereen in een team is onderdeel van het systeem, maar soms is praten niet het meest geschikt om het systeem door te lichten. Dan is het uitermate zinvol door middel van opstellingen het systeem zichtbaar te gaan maken.

 

 

Systeem Training

Met opstellingen

Deze training is voor teams die al een tijdje samenwerken aan een project en op zoek zijn naar een doorbraak. En willen onderzoeken waarom bepaalde zaken niet lopen zoals gewenst.  

Alles is energie. Daarom is deze 3 uur durende teamtraining erop gericht om in korte tijd te onderzoeken wat de energie van het team is. Het team gaat kijken naar zijn eigen cultuur en gewoontes. En of deze allemaal constructief bijdragen aan het beoogde resultaat. We onderzoeken wat de dynamiek van het team is en gaan via systemisch werk (teamopstellingen) onderzoeken waar de energie van het team in vastloopt. 

Wij gebruiken in deze training systemisch werk omdat praten soms niet de oplossing biedt of omdat we daarmee het probleem niet helder en dus niet opgelost krijgen. We kunnen dezelfde woorden kiezen, maar we interpreteren de woorden allemaal op een andere manier. De energie en de aannames bepalen hoe we woorden interpreteren. Dit is iets wat binnen teams vaak tot grote misverstanden en vertraging leidt. Om snel, effectief, efficiënt en op een hoog level binnen een team samen te werken moeten we bereid zijn om elkaar op verschillende levels te begrijpen en te verstaan. 

Deze training is erop gericht om even stil te staan bij het functioneren van een team. We gebruiken verschillende interactieve werkvormen om de teamdynamiek en het teamsysteem helder te krijgen en zicht te krijgen op wat het team nodig heeft om zichzelf te verbeteren. Feedback, focus, verantwoordelijkheid nemen en echt contact met elkaar maken zijn essentieel om een team beter te laten functioneren. 

In deze 3 uur durende teamtraining gaan we dieper in op de dynamiek en de energie van een team. We onderzoeken systemisch hoe er samengewerkt wordt, waar de energie vastloopt en vastzit, welke obstructies er zijn en hoe we deze kunnen oplossen, zodat iedereen weer constructief kan bijdragen aan het beoogde resultaat.

Werkvormen

We werken in deze training voornamelijk met team- en organisatie-opstellingen. 

Het kost een paar uur, maar het lost enorm veel problemen op. 

 

Aantal deelnemers: 6 - 20 personen

Duur: 1 of 2 dagdelen

De kosten voor onze trainingen zijn afhankelijk van de grootte van een groep, de duur van de training en het aantal trainers welke naar deze opdracht gaan.

Gemiddeld zijn de kosten voor 1 dagdeel (4 uur), voor een groep tot 20 personen € 1.950,-.

Neem voor een prijsopgaaf voor grotere groepen of voor meerdere dagdelencontact met ons op (bel 026-750 2450 of mail info@inspiration-company.nl).

Wilt u geheel vrijblijvend advies of een training 'Systeemtraining' iets is voor uw bedrijf of organisatie, neem dan contact met ons op (bel 026-750 2450 of mail info@inspiration-company.nl). Wij komen graag een keer bij u langs. 

Hier kunt u het bel-mij-terug formulier invullen. U kunt daarbij ook aangeven wanneer u teruggebeld wil worden.

Bel voor meer informatie 06 42 89 85 48